Catalogus 2020

[ blader hierboven door onze catalogus 2020 - door op het boek te klikken krijg je een menu waarmee je fullscreen kan bekijken ]

CREATIVITEIT OVERWINT!Creativiteit is een moeilijk te stoppen kracht. Het KunstPlatform Evergem vzw had het voorbije jaar tweemaal alle voorbereidingen getroffen voor een groepstentoonstelling. In maart, naar aanleiding van de culturele veertiendaagse en ook recent in november. Telkens werden we op de valreep teruggeroepen. De Lock-downs zorgden er voor dat we, als onderdeel van de culturele sector, in de wachtkamer werden geplaatst.


Maar zie, nauwelijks werden we in maart van elkaar afgezonderd, of in de etalages van de lokale middenstand werd het project ‘Kunst achter Glas’ georganiseerd. Met het succes van de etalagekunst in het achterhoofd, werd bij de tweede afzondering al snel, digitaal overlegd, om de afgelaste tentoonstelling van november virtueel op te stellen. Virtueel is (noodgedwongen) in, maar omdat velen kunst ook nog tastbaar willen houden, werd voorgesteld om aan de online expositie ook een boek te koppelen, waarvan u hier het resultaat ziet.


Liefst zesendertig kunstenaars geven in dit boek een impressie van datgene waarmee ze, op hun manier, tegen de ups en downs van het leven aankijken. Enerzijds halen ze zelf voldoening uit wat wordt gecreëerd, maar anderzijds geven ze iedereen die wat voelt voor kunst de kans om ook van hun artistiek werk te genieten.


Sla dus vlug dit boek open en stel vast dat er in onze gemeente heel wat mensen aan de slag zijn om met hun creativiteit de Evergemnaren ook in moeilijke tijden een warm, kunstzinnig gevoel te geven!


Evergem 24 december 2020


Luc Van Vynckt
Voorzitter KunstPlatform Evergem vzw